Violeta Parra- Jag vill tacka livet

Arja Saijonmaa och Tania Naranjo tolkar Violeta Parra – den ikoniska folksångerskan och konstnären från Chile som bland annat skrev ”Jag vill tacka livet”. Violeta Parra, som förra året skulle ha fyllt 100 år, blev under 70-talet känd världen över för sina engagerande texter om kärlek, sorg och samhällets orättvisor. I denna unika konsert får vi höra Arja Saijonmaa, som gjorde sångerna folkkära i Sverige, samt Malmömusikern och kompositören Tania Naranjo, hedra Parras musikaliska arv. Chilenska rytmer och svenska klanger blandas i en gränsöverskridande och kärleksfull hyllning till denna ikon. 

Med på scen finns även den svenska gitarristen Mattias Pérez samt internationella gästen Patricio Wang, känd från Quilapayún. Övriga medverkande är César Peña, Gonzalo Céspedes, Tina Quartey och Johannes Nästesjö.

En produktion av VALLE MUSIC  / Producent & konstnärligt ledare: Tania Naranjo

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s