TRUE MUSIC PROJECT

“Allt är säkert och professionellt genomfört, men hela tiden med kommunikationen intakt.Bäde i sången mellan de två huvudpersonerna -vars röster matchar varandra så väl-och mellan musiker och lyssnare. Projektets namn talar sannerligen sanning”

Låtarna speglar känslor av ensamhet, längtan, tillhörighet, vilsenhet, kärlek, sorg. Det ligger nära att använda termen saudade”

Timo Kangas- LIRA MUSIKMAGAZIN

“Nära och rökiga vardagsbilder” –

“Närmast chockartad inpå huden kommer vardagsbilderna i “Sin gilla gång”, albumets tredje spår. Sallmanders ord får plötsligt en ömsint skärpa och Naranjo har format en djupt romantisk succémelodi med subtila harmoniska skiften som verkar som uppropstecken i det lilla.”

“Det finns ett drag av rökig Cabaret, där vi stundvis visualiserar rösterna som ett par fångat i sugande dansmönster…”

Mattias Gejrot- Ystads Allehanda

LYSSNA PÅ 15 MIN INTERVJU PÅ SRP1 KULTUR https://sverigesradio.se/avsnitt/true-music-project-satter-fokus-pa-sina-rotter

Följ True Music Project på Facebook och Instagram!

NEW ALBUM OUT NOW!

Ny hemsida! True Music Project truemusicproject.org

Tania Naranjo- sång, piano, komposition/Reuben Sallmander- sång, text, komposition

I True Music Project skapar Tania Naranjo och Reuben Sallmander något nytt och samtidigt något i allra högsta grad igenkänningsbart. De två möts i ett samarbete där det latinamerikanska och det judiska blandas med ren klassisk musik, rock- och popinfluenser i en lekfull dans. I deras musik finns utanförskapets boja och kreativitet, men också längtan, kärleken och det outtalade – det mystiska. Texterna är skrivna på det språk som klär musiken bäst. Poetiska texter på svenska, engelska, spanska och hebreiska leker på ett organiskt vis med musiken och beskriver duons tillsammans drygt 100 åriga livserfarenhet.

Tania Naranjo är konsertpianist, sångerska och kompositör.  Hon har framfört sin musik världen över vid solokonserter, med symfoniorkestrar, samt med egna konstellationer. Hon hörs ofta i genreröverskridande samarbeten, där bland annat i ”Naranjo Latin Trio” och ”True Music Project” som hon driver tillsammans med Sallmander. Tania har komponerat för film och teater, medverkat i flertal teateruppsättningar, senast i ”Lärda kvinnor” på Göteborgs Stadsteater. Hon har gett ut soloalbumet ”La industria del miedo” där hon även profilerar sig som sångerska, samt flera rosade duo-album tillsammans med accordeonisten Weurlander.

Reuben Sallmander, skådespelare, sångare, textförfattare och låtskrivare, har sedan 90-talet medverkat i ett stort antal teaterföreställningar, filmer och tv-produktioner-allt från klassisk till nyskriven dramatik, från musikaler och komedier till farser och monologer. Han har arbetat bl.a. på Dramaten och är välbekant för en stor publik för sina roller i film och tv-produktionerna som Bibilotekstjuven, Störst av allt och Hamilton. Musiken har alltid präglat Reubens liv och artistisk karriär, och han är just nu aktuellt med “True Music Project” där han tillsammans med Tania Naranjo framför deras egna sånger och texter.

Tillsammans med The True Music Orchestra framför de sina sånger och musikaliska berättelser på ett smäktande och innerligt sätt.

Line upp:

Tania Naranjo, piano & sång

Reuben Sallmander, sång

Ola Bothzén, slagverk

Johnny Åman, kontrabas

Vid större evenemang:

Tobias Johansson, klaviaturer

Ulrika Mårtensson/Gerda Holmquist, cello

För mer info kontakta: contact@tanianaranjo.se

Med stöd av: